Nu stiu voi daca ati vazut filmul In Bruges, Collin Farrel, Brendan Gleeson, o comedie simpatica, insa, acolo am auzit eu pentru prima data de oraselul medieval Bruges. Cadrele cu locatia unde s-a filmat filmul sunt o promovare “ca la carte” a micutului orasel. Si iata ca asa curiozitatea mea a fost starnita.

Am luat bilete de avion (by the way, va urma un articol cum, cand sa-ti iei cele mai ieftine si bune bilete de avion) cu destinatia Bruxelles. Am inchiriat o masina si am fugit catre cazarea noastra din Bruges.

Am stat in cel mai frumos loc posibil, in perfecta armonie cu orasul de basm, intr-un castel… Lodewijk van Male. Nu este in centrul orasului, poate fi un minus sau un plus, faci cam 5 minute cu masina pana in centru, insa este superb, are o gradina ca in filme, camerele sunt spatioase si au un super view.

Gradina hotelului
Restaurantul hotelului
Hotelul Lodewijk van Male
Privelistea din camera noastra

Bruge-ul e colorat, si la propriu, si la figurat. Poti sa-l descoperi la pas, cu barca plimbandu-te pe canalele lui sau cu trasura. Noi le-am incercat pe toate, perspectivele au fost diferite si mereu descopeream ceva nou. 

De neratat Belfry Tower– turnul medieval din secolul 13 și unul dintre cele mai importante simboluri ale orașului. Ai de urcat 366 de trepte pentru a ajunge în vârf. Ca tot v-am zis de filmul “In Bruges” acolo au fost filmate cele mai importante scene.

Cat despre food, oh, o adevarata provocare culinara, restaurante cu specific belgian, cu stele Michelin (unul dinte ele, Hertog Jan este inclus și în lista celor mai bune 100 de restaurante dintr lume), peste 400 sortimente de bere, iar de ciocolata nu mai spun, faimoasele vafe (cele mai bune ni s-au parut noua cele de la Chez Albert, de pe strada Breidelstraat).

Totul e pitoresc si romantic, lebede peste tot, cladiri medievale, ciocolata, canale micute, ploaie (sa aveti o pelerina cu voi, precipitatiile sunt frecvente, dar cine nu ar vrea un dans in ploaie in unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii?!?), cartofi prajiti:) 

Berisorii va recomanda tare acest orasel si daca vreti mai multe poze, intrati pe insta!